Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bestands upload

BPF-onderzoek

specialisten werk

Eng voor veel collega adviseurs, leuk voor Synerga!

Veel werkgevers horen wij zeggen: “Ik wil niet onder dat bedrijfstakpensioenfonds vallen”. Helaas is het geen vrije keuze. Je valt eronder, of je valt er niet onder. Of je onder een fonds valt is afhankelijk van de feitelijke werkzaamheden die uitgevoerd worden, de producten die geproduceerd worden of de materialen die bewerkt worden in het bedrijf.

Het kan erg complex zijn om uit te zoeken of er een fonds van toepassing is, en welk fonds van de 55 verplichte dit dan is.

Het belang van BPF-onderzoek

Waarom is het zo belangrijk? Omdat als er sprake is van werkingssfeer, de werknemers een van rechtswege verkregen pensioen hebben vanuit het fonds, of je als werkgever nu aangesloten bent of niet. Deze pensioen uitkeringsplicht van het fonds, brengt voor jou als werkgever de verplichting mee om je aan te sluiten en premie af te dragen. Gebeurt dit niet, dan kan het fonds een claim neerleggen op de onderneming, maar ook bij de bestuurder(s).

Om een onnodige claim te voorkomen is het van belang dat er een gedegen BPF-onderzoek gedaan wordt. Als pensioenspecialist kan Synerga je hiermee helpen.

Direct contact opnemen

Onderzoek Autoriteit Financiële Markten (AFM)

In het onderzoek van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) naar de kwaliteit van uitgebrachte pensioenadviezen kwam de schokkende conclusie dat waarschijnlijk 56% van de bij verzekeraars ondergebrachte regelingen daar helemaal niet thuishoren omdat ze onder de werkingssfeer van een BPF vallen. Werkgevers en de bestuurder(s) van de onderneming lopen hierdoor grote risico’s door de financiële claim die het fonds kan opleggen bij gebleken verplichtstelling.

BPF-onderzoek is specialistisch werk

Het Bedrijfstakpensioenfonds (BPF) onderzoek maakt een belangrijk onderdeel uit van het pensioen adviestraject. Zowel bij het opzetten van een nieuwe regeling, als bij verlenging of wijziging van een bestaande pensioenregeling dient onderzoek gedaan te worden of een verplichtstelling van toepassing is voor een werkgever.

Helaas gebeurd het in de praktijk zelden of onvoldoende. Adviseurs staan onvoldoende stil bij het belang en ook ontbreekt hen vaak de kennis en ervaring hoe een dergelijk onderzoek uitgevoerd moet worden. Twijfel je aan de deskundigheid van je adviseur? Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Een BPF-onderzoek is specialistisch werk en vergt ervaring en wetskennis, die vaak niet aanwezig is bij het bedrijf zelf, noch bij haar adviseurs. Synerga heeft een schat aan praktijk ervaring op dit gebied en heeft de specialistische kennis om dergelijke onderzoeken uit te voeren. Dit onderscheid ons van veel collega adviseurs.

De stappen van BPF-onderzoek

Tijdens het BPF-onderzoek doorlopen we onderstaande fasen:

  • Onderzoek naar de kenmerken van de onderneming die relevant kunnen zijn binnen
    verplichtstellingen van Bedrijfstakpensioenfondsen
  • Vastlegging bevindingen in het onderzoeksdossier
  • Eerste grove schifting Bedrijfstakpensioenfondsen
  • Juridisch onderzoek relevante BPF verplichtstellingen
  • Rapportage

Neem contact op voor BPF-onderzoek op maat

Wil je meer informatie over BPF-onderzoek? Neem contact met ons op door te bellen naar 040 820 03 53, te mailen naar info@synergabv.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen. We zijn u graag van dienst!

Contact

e-mail uw vraag aan ons

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

040 820 03 53 info@synergabv.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×