Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bestands upload

Pensioen consultant

Wij adviseren u graag

U kunt bij ons terecht met allerlei vraagstukken

Wat is nu eigenlijk pensioen consultancy?

Toen we de voorbereidingen voor het opzetten van een consultancy adviespraktijk in pensioen aan het opzetten waren, bedachten we dat er vrij veel standaard werkzaamheden verricht worden. Daarom hebben wij deze werkzaamheden gestandaardiseerd om én efficiënter en kostenbesparend te werken, en om duidelijker uit te kunnen leggen aan onze opdrachtgevers wat we nu precies gaan doen voor hen.

Direct contact opnemen

Onze pensioenconsultancy modules

De standaard adviestrajecten hebben we daarom ondergebracht in modules. De modules die we thans voeren zijn:

Hieronder nemen we ze even met je door.

Module nieuwe pensioenregeling

Je hebt een bedrijf en het personeel wil graag een pensioenregeling. Of je vindt zelf dat je misschien iets aan pensioen moet gaan doen voor je mensen. Dan kun je samen met ons deze module doorlopen. Alle aspecten komen aan bod, onder andere of een pensioenregeling wel bij je bedrijf past.

En als je gaat kiezen voor een pensioenregeling, hoe duur deze dan mag zijn, hoeveel risico jij of je werknemers daarmee mogen lopen. En natuurlijk welke pensioenverzekeraar deze het beste voor je kan uitvoeren. En natuurlijk besteden we aandacht aan de communicatie:  wij vinden het heel belangrijk dat de medewerkers hun pensioenregeling goed kennen en er waardering voor hebben.

Hier kun je meer informatie downloaden.

Module wijziging bestaande pensioenregeling of verlenging bestaande regeling

Vaak loopt een uitvoeringsovereenkomst met een pensioenuitvoerder 5 jaar. In die periode kan veel veranderen:  je bedrijf kan van werkzaamheden veranderd zijn, het kan gegroeid of gekrompen zijn. Ook de ruimte om geld te besteden aan pensioen kan veranderen: misschien wil je de regeling goedkoper maken, of is er juist ruimte om meer budget vrij te maken voor pensioen.

En tot slot: ook bij pensioenuitvoerders verandert er veel intern. Risicopremies en kosten die lager worden, pensioen portals worden geavanceerder en bieden meer voordelen voor de deelnemers.

Redenen te over om bij het verlengen van een uitvoeringsovereenkomst stil te staan bij een keuze die vijf jaar geleden gemaakt is.

Synerga begeleid dit soort trajecten en wij zetten hier onze Module wijziging bestaande pensioenregeling, of de Module verlenging bestaande pensioenregeling voor in.

Neem gerust contact op als u vragen hebt over onze werkwijze en het belang van deze trajecten.

Module BPF-onderzoek en Module Gericht BPF-onderzoek

Moet je je nu aansluiten bij een BPF (Bedrijfstakpensioenfonds) of niet? Er is veel onduidelijkheid over en er worden veel aannames gedaan, die niet zelden onjuist zijn. Het is ook een vak apart om Verplichtstellingsbesluiten die gepubliceerd worden in de Staatscourant te lezen, vervolgens te begrijpen én juist te interpreteren. Wat het nog eens extra complex maakt is dat er veel bedrijven zijn de verschillende activiteiten hebben.  Ben je nou een “metaalbedrijf” of zit je meer in de “bouw”of ben je een “groothandel”?

Synerga zoekt het uit. Waar veel collega pensioenconsultants zich hier liever niet de vingers aan branden, zijn wij hier juist specialist in. Op de pagina BPF-onderzoek lees je meer over het belang van een goed uitgevoerd BPF onderzoek. Ook kun je de tekst van de Module BPF-onderzoek downloaden op de download pagina.

Een Gericht BPF-onderzoek voeren we uit voor bedrijven die het sterke vermoeden hebben dat ze bij één van de 55 verplichtgestelde pensioenfondsen thuishoort, maar daar zekerheid over willen krijgen.

Module Wft-check

Een pensioenadvies traject hoort op een bepaalde manier te verlopen, zodat een bedrijf een regeling krijgt die bij de onderneming past. De regeling moet aansluiten bij de doelstelling en wensen van de onderneming en bij de populatie van medewerkers. Ook dient er een gedegen onderzoek gedaan te zijn naar de werkingssfeer van bedrijfstakpensioenfondsen op de onderneming.

In de praktijk worden er nog steeds adviezen afgegeven door Wft-gekwalificeerde pensioenadviseurs die onder de maat zijn. Met name in de fase van BPF-onderzoek tijdens het adviestraject worden grote fouten gemaakt. Wilt u het onderzoek van uw adviseur (of een adviseur uit het verleden) eens laten toetsen om de risico’s voor uw onderneming boven water te krijgen?  Door loop dan met Synerga de Module Wft-check.

Module Pensioen scan

Pensioen gaat vrijwel altijd om grote belangen. Fouten in advisering, in uitvoering door de pensioenuitvoerder of het beherend advieskantoor, fouten in juridische documenten of in veranderingstrajecten uit het verleden kunnen risico’s met zich meebrengen. Risico’s die je liever niet hebt, maar waar je wel inzicht in wil hebben. Deze scan geeft inzicht in risico’s, in de kans dat het risico zich zal openbaren en welke schade het dan met zich mee zal brengen.

Vervolgens kunnen we samen bekijken hoe de geconstateerde risico’s geminimaliseerd kunnen worden. Hier kun je de module tekst downloaden.

Pensioenconsultant nodig?

Kom je er zelf niet uit en zou je graag pensioenadvies ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren welke module het beste aansluit bij jouw pensioenvraag en helpen je graag verder.

Neem contact op via onderstaand contactformulier, bel naar naar 040 820 03 53 of mail naar info@synergabv.nl.

Contact

e-mail uw vraag aan ons

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

040 820 03 53 info@synergabv.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×