Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bestands upload

Financieel inzicht en financiële planning

Financieel gezond zijn en blijven...

We beginnen met financieel inzicht

Financieel inzicht neemt onzekerheid weg

Onzekerheid is heel vervelend. Het houdt je bezig, brengt onrust, stress en zorgt ervoor dat je eigenlijk niet weet wat je moet doen. Daarom beginnen wij altijd met financieel inzicht. Inzicht brengt rust en zorgt ervoor dat je doeltreffend kunt handelen.

Vragen over je financiële situatie?

Veel gezinnen zijn het zicht op hun financiële toekomst kwijt. Er zijn teveel verschillende producten, fiscale regels en mogelijke scenario’s, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Kun je eerder stoppen met werken? Is je pensioen hoog genoeg? Is je hypotheekvorm nog wel de juiste? Kunnen de kinderen later studeren? Kun je later in je huis blijven wonen? Een cabrio kopen en naar Toscane op vakantie gaan, zit dat er later nog in? Is het nodig om een lijfrente product af te sluiten, of kun je beter gewoon op een bankrekening gaan sparen? En hoe zit het met arbeidsongeschikt worden of als iemand in je gezin overlijdt? Hoe is de financiële situatie dan?

Zowel ondernemers als werknemers zitten met dit soort vragen. Vragen die maar moeilijk te beantwoorden zijn.

Financieel inzicht beantwoordt al dit soort vragen

Door samen met Synerga je financiële situatie in kaart te brengen weet je hoe je ervoor staat, nu en in de verre toekomst. Je begrijpt daarna weer welke producten je hebt, waarom je ze hebt en of ze nog steeds passen bij jouw situatie. Dit geeft rust, ook als je situatie niet optimaal is.

De zeer geavanceerde rekentool die wij gebruiken brengt in beeld hoe jouw besteedbaar gezinsbudget zich gaat ontwikkelen op de korte, middellange en lange termijn. Ook de vermogensontwikkeling van al je bezittingen wordt in beeld gebracht, de te betalen belastingen en hoe hoog je in de belastingschijven zit met je inkomsten en aftrekposten.

Geen saaie cijfers maar sprekende grafieken

De meeste mensen zijn visueel ingesteld. Daarom worden alle cijfers die geproduceerd worden in heldere grafieken omgezet. Zo zie je in één oogopslag wanneer er grote veranderingen te verwachten zijn. We laten grafieken zien van de hoogte van de belastingen die je betaalt, van de vermogens toe- of afname, van je besteedbaar inkomen, van het verschil tussen inkomsten en uitgaven. Alles helder en tot in detail onderbouwd. De specialisten van Synerga loodsen je door dit proces zodat je zelf je conclusies kunt trekken. Onderbouwd en zonder zorgen dat je iets over het hoofd hebt gezien.

Zo krijg je financieel inzicht

Misschien klinkt het nu allemaal heel ingewikkeld. In de praktijk is het echter vrij eenvoudig:

 • Je vult een inventarisatieformulier in van je financiële situatie en de producten die je hebt en verstuurt dit naar Synerga.
 • De financieel planner van Synerga voert alles in de applicatie in.
 • Je krijgt een uitnodiging om (samen met je partner) je financiële situatie door te nemen.
  • Eerst wordt alles wat ingevoerd is toegelicht.
  • Daarna wordt het resultaat stap voor stap doorgenomen.
  • Je stelt zoveel vragen als je hebt.
 • Samen bespreken we of er iets verbeterd kan worden, en op welke wijze dit het gunstigste gedaan kan worden.
 • Je krijgt cijfermatige een grafische overzichten mee om alles nog eens rustig door te kijken.

Financiële Planning

Financiële Planning is pas de stap daarna, maar alleen als het nodig is.

Als je zelf vindt dat er aanpassingen gedaan moeten worden in je huidige financiële situatie dan bespreek je dit samen met de financieel planner. Hij adviseert je wat verstandig is om te doen en behoedt je voor onnodige berekeningen.

Als de financieel planner een bepaalde beslissing zinvol lijkt, dan wordt er eerst samen met je gekeken wat die beslissing voor gevolgen heeft en dit wordt vergeleken met de huidige situatie. Als je zelf tot de conclusie komt dat het een verstandige keuze is dan kun je het laten uitvoeren door je eigen adviseur. Dit kan je hypotheekadviseur zijn, je vermogens-  of verzekeringsadviseur.

Je neemt het advies van Synerga gewoon mee.

Financieel inzicht en financiële planning nodig?

Financieel inzicht en financiële planning is maatwerk. Niet altijd is het nodig, maar vaak geeft het wel veel inzicht. Als je twijfelt, bel dan met ons. Dan overleggen we of het een waardevolle bijdrage heeft in jou situatie. Ook kun je alvast je vragen stellen.

Bel voor vrijblijvend advies

Daarnaast kun je ook contact opnemen door te mailen naar info@synergabv.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Contact

e-mail uw vraag aan ons

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

040 820 03 53 info@synergabv.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×