Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bestands upload

Nieuwe CAO signbedrijven: is er nu wel of geen pensioenplicht?

Heb jij een signbedrijf en ben jij benieuwd of er nu wel of geen pensioenplicht is? Lees dan snel verder! Deze blog vertelt je alles over de Sign CAO.

Wat is een signbedrijf?

Allereerst is het van belang om te weten wat een signbedrijf precies is. Een signbedrijf is een bedrijf dat zich bezighoudt met het (laten) realiseren van signproducten.

Signproducten zijn producten die het doel hebben om door middel van een beeld, beeldmerk, tekst, een promotionele of verwijzende boodschap over te brengen. Voorbeelden van signproducten zijn belettering, gevelreclame, lichtreclame, visuals, vlaggen en reclamemontage.

Signbedrijven geven met hun materiaal- en constructiekennis op vakkundige wijze invulling aan de realisatie van signproducten en de daarbij noodzakelijke voorlichting. Deze bedrijven dragen meestal ook de verantwoordelijkheid voor de montage/plaatsing van het product.

De CAO Signbedrijven

Met de komst van de CAO voor signbedrijven enkele jaren geleden kunnen de werkgevers en werknemers in de signsector zelf bepalen op welke manier er invulling wordt gegeven aan de collectieve arbeidsvoorwaarden. Deze CAO is in het leven geroepen om de onafhankelijkheid van de signsector te waarborgen.

De eerste onafhankelijke Sign CAO

De CAO is bedoeld voor de signbedrijven die hun eigen identiteit willen behouden en de arbeidsvoorwaarden willen toepassen die in de signbranche de standaard zijn.

De eerste eigen onafhankelijke Sign CAO is in december 2003 geregistreerd bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Deze eerste CAO is uiteindelijk uitgebreid met onder andere functieschalen en salaristabellen. Deze aanvulling heeft ervoor gezorgd dat er nu al een geruime tijd een dergelijke en betrouwbare Sign CAO is voor signbedrijven.

De VSBN en de LBV

De VSBN en de LBV streven samen naar het behartigen van de belangen van de aangesloten signbedrijven. De VSBN staat voor Verenigde Signbedrijven Nederland en vertegenwoordigt de werkgevers. De LBV staat voor Landelijke Belangen Vereniging en is een vakbond die de werknemers vertegenwoordigt.

Het tot stand komen van de Sign CAO

De Sign CAO komt tot stand door intensief overleg tussen werkgevers en werknemers. Indien de leden niet met de CAO instemmen, gaan de onderhandelaars weer in overleg om uiteindelijk tot een passende CAO te komen waar alle leden mee akkoord zijn.

In de CAO zijn geen overbodige of luxe fondsen opgenomen, enkel een sociaal fonds. Aan dit sociale fonds dragen de werkgevers een klein bedrag af.

Ongeveer iedere 3 jaar wordt er een nieuwe Sign CAO opgesteld. Sinds 1 januari 2019 is er weer een nieuwe CAO voor signbedrijven.

De nieuwe CAO Signbedrijven

De nieuwe Sign CAO is eind 2018 zowel goedgekeurd door de leden van de VSBN als door de leden van de vakbond LBV. Deze CAO heeft betrekking op de jaren 2019 tot en met 2021.

De werknemers gaan erop vooruit ten opzichte van de voorgaande jaren. De lonen stijgen namelijk binnen de loonschalen in 2019 met 2,75%, in 2020 met 2% en in 2021 met 1,75%.

Daarnaast worden de wettelijke minimumlonen (WML) elk half jaar aangepast door het Ministerie van Sociale Zaken. Deze aanpassingen worden ook doorgevoerd in de nieuwe Sign CAO.

Wel of geen pensioenplicht voor signbedrijven?

Er is onduidelijkheid ontstaan over de pensioenplicht voor signbedrijven. Dit had er onder andere mee te maken dat VSBN, de vereniging van de werkgevers, het volgende vermeldt op hun website:

“In de Sign-CAO 2019-2021 is geen verplicht pensioen opgenomen, wel kunnen werkgevers en werknemers op vrijwillige basis deelnemen aan een collectieve pensioenregeling via de VSBN.”

Dit gelezen hebbende zou je denken dat er geen sprake is van een pensioenplicht, maar is dat wel echt zo?

Op de vraag of deze bedrijven nu wel of niet een pensioenplicht hebben kunnen we helder antwoord geven: Ja, er is een wettelijke verplichting tot aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds. Slechts in een specifieke situatie is deze plicht er niet.

Ondernemers die de juridische regels niet goed toepassen, kunnen van een koude kermis thuiskomen. Een nota van het Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven met 5 jaar terugwerkende kracht kan het gevolg zijn. Dit is namelijk het pensioenfonds waar signbedrijven in principe onder vallen.

Synerga Pensioenconsultancy

Ken jij een bedrijf in deze branche of heb jij zelf een bedrijf in deze branche? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij zijn daarnaast ook bereikbaar via 040 820 03 53 of stuur een mail naar info@synergabv.nl. Wij vertellen graag hoe het precies zit en wanneer de verplichting tot het aansluiten bij het Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven vervalt.

Contact

e-mail uw vraag aan ons

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

040 820 03 53 info@synergabv.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×