Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bestands upload

Veel Nederlanders te optimistisch over levensstandaard na pensionering

Maar 25% van de werkenden verwacht lagere levensstandaard na pensionering.

Ongeveer 25 procent van de werkende Nederlanders denkt, volgens onderzoek van ING, dat zij een lagere levensstandaard zullen hebben wanneer zij met pensioen gaan.

Nederlanders die al met pensioen zijn, zijn pessimistischer dan mensen die nog niet met pensioen zijn: 36 procent van de gepensioneerden zegt een lagere levensstandaard te hebben dan toen zij nog werkten. Een groot gedeelte van deze groep heeft pensioen opgebouwd in de tijd van de ruime eindloonregelingen, vut en prepensioen regelingen en in een tijd dat er meer pensioen per dienstjaar opgebouwd mocht worden.

Hieruit is de conclusie te trekken dat de huidige werkenden veel te optimistisch zijn over de kwaliteit van hun pensioensituatie en dat de werkelijkheid te zijner tijd behoorlijk zal tegenvallen.

 

Het merendeel van de Nederlanders is niet van plan bij te verdienen

Nederlanders zijn, blijkt uit het onderzoek, ook minder bereid om na hun pensioen door te werken. Slechts 32 procent van de ondervraagden zegt door te willen werken In Europa is de bereidheid veel groter om dit te doen. Het Europees gemiddelde om door te willen werken na pensionering ligt op 54 procent.

 

Hebben we genoeg spaargeld?

20% van de ondervraagde Nederlanders zegt niet over spaargeld te beschikken. Dat is weinig vergeleken met de andere onderzochte landen. Volgens onderzoek ligt het Europese gemiddelde op 27 procent van mensen die geen spaargeld hebben. In Roemenië zegt 39 procent geen spaargeld te hebben, in de Verenigde Staten is dit 27 procent.

De meest genoemde reden om geen spaargeld te hebben is een gebrek aan inkomen. 69 procent van de Nederlanders zegt daarom niet te kunnen sparen, het Europese gemiddelde ligt op 66 procent. Onverwachte financiële tegenvallers, waardoor er geen spaargeld meer is, zijn de op een na meest genoemde reden in Nederland (12 procent).

 

Bereid u voor op uw pensioenleeftijd

Financiële planning is een goede manier om inzicht te krijgen in uw financiële toekomst. Het is belangrijk om tijdig te weten hoe uw situatie werkelijk is. Dit is de enige manier om op een goede en voordelige manier, rekening houdend met fiscale voordelen die te benutten zijn, bij te sturen.

Synerga helpt u hier graag bij op weg door onze financiële panning die voor iedereen toegankelijk en nuttig is.

 

 

 

 

Contact

e-mail uw vraag aan ons

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

040 820 03 53 info@synergabv.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×